Συχνότητα εμφάνισης των διάφορων τύπων καρκίνου ως ποσοστό του συνολικού αριθμού των νεοπλασμάτων.
 
Κάθε χρόνο περισσότεροι πάνω από 6 εκατοµµύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο, και 10 εκατοµµύρια καινούργιες περιπτώσεις καρκίνου διαγιγνώσκονται παγκοσµίως (World Health Organization Globocan 2000).
Από όλα τα περιστατικά καρκίνου που διαγιγνώσκονται σε ασθενείς, το 1/3 (που έχουν επιθετικής μορφής καρκίνου ή μεταστάσεις πεθαίνουν) και τα άλλα 2/3 μπορούν να θεραπευτούν ή να αντιµετωπιστούν αποτελεσµατικά εφόσον η διάγνωση είναι έγκαιρη και η θεραπεία άµεση.
0 Καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη μορφή καρκίνου στους άνδρες.
 

Για το λόγο αυτό οι άνδρες (ιδαιτέρως μετά την ηλικία των 50) ακόμα και να μην παρουσιάζουν συμπτώματα ή ενοχλήσεις θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά τον εξειδικευμένο ουρολόγο και να ελέγχονται προληπτικά.
Απαραίτητες εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του #καρκίνου_του_προστάτη είναι ο #Καρκινικός_Δείκτης_PSA, η δακτυλική εξέταση του όρθου, η αιμοληψία πριν από οποιοδήποτε χειρισμό του προστάτη και αρκετές εβδομάδες μετά από έλεγχο για προστατίτιδα (εάν υπάρχει). Με βάσει τις παραπάνω εξετάσεις καθηγητής Ουρολογίας και Νευροουρολογίας #Ιωαννίδης_Ευάγγελος προτείνει ανάλογη θεραπεία. Το χειρουργείο δεν είναι μονόδρομος, εν αντιθέσει η επιλεκτική συντηρητική αντιμετώπιση μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα!